Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας με φλούδες κερασιού

Συνταγή κρέμας με φλούδες κερασιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό γλυκών κερασιών και κρεμώδους κρέμας με αυτή τη συνταγή για κρέμα με φλούδες κερασιού. Αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο συνδυάζει τη γεύση των ώριμων κερασιών με την απαλότητα μιας λαχταριστής κρέμας, δημιουργώντας μια τέλεια αρμονία γεύσεων. Τα ζωηρά κόκκινα κεράσια προσθέτουν μια έκρηξη χρώματος στη βελούδινη κρέμα, καθιστώντας την μια γιορτή τόσο για τα μάτια όσο και για τους γευστικούς κάλυκες.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την κρέμα:
Για το Cherry Topping:

– 500 ml γάλα
– 2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

– 4 κρόκοι αυγών
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

– 50 γραμμάρια καλαμποκιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 1/4 φλιτζάνι νερό

– Πρέζα αλάτι
– Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτήν την απολαυστική κρέμα με φλούδες κερασιού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Κόσκινο
  • Μαχαίρι καθαρισμού για το κουκούτσι των κερασιών
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία της κρέμας

1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Προσοχή να μην βράσει.
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πήξει.
4. Επιστρέψτε το μείγμα κρέμας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε μια υφή σαν πουτίγκα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
5. Μόλις πήξει, αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και περάστε την μέσα από ένα κόσκινο για να εξασφαλίσετε μια λεία υφή.

Βήμα 2: Προετοιμασία του Cherry Topping

1. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το άμυλο καλαμποκιού και το νερό.
2. Μαγειρέψτε το μείγμα των κερασιών σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κεράσια να βγάλουν τους χυμούς τους και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 8-10 λεπτά.
3. Αφαιρέστε την επικάλυψη κερασιού από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει πριν συναρμολογήσετε το γλυκό.

Βήμα 3: Συναρμολόγηση του επιδορπίου

1. Πάρτε ατομικά ποτήρια σερβιρίσματος ή μπολ γλυκού και στρώστε τα με την έτοιμη κρέμα.
2. Γεμίστε γενναιόδωρα κάθε στρώση κρέμας με την επικάλυψη κερασιού.
3. Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η κρέμα και η επικάλυψη κερασιού.
4. Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκιας μέντας για έντονο χρώμα και πρόσθετη φρεσκάδα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κρέμα με φλούδες κερασιού είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία της κρέμας, την επικάλυψη κερασιού και τη συναρμολόγηση του γλυκού. Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τις γεύσεις και την παρουσίασή της.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Δυστυχώς, αυτή η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για vegans καθώς περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα και κρόκους αυγών. Ωστόσο, μπορείτε να εξερευνήσετε εναλλακτικές συνταγές βέγκαν κρέμας χρησιμοποιώντας φυτικά συστατικά όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας και αντικαθιστώντας τους κρόκους των αυγών με άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη βελόνας για πάχυνση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Κατά την προετοιμασία της κρέμας, χτυπήστε συνεχώς το μείγμα του κρόκου αυγού, ενώ προσθέτετε το ζεστό γάλα για να μην πήξει.

  • Το στραγγίσιμο της κρέμας μετά το μαγείρεμα θα εξασφαλίσει μια μεταξένια λεία υφή, χωρίς σβώλους.

  • Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κεράσια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε γύρω από το στέλεχος και στρίψτε τα δύο μισά μεταξύ τους. Αφαιρέστε το κουκούτσι με τη μύτη του μαχαιριού ή με ένα εργαλείο για πίτερ κερασιού.

  • Κατά το μαγείρεμα της επικάλυψης κερασιού, ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει και να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

  • Αφήστε την επικάλυψη κερασιού να κρυώσει πριν την απλώσετε στην κρέμα. Αυτό θα αποτρέψει το να ζεσταθεί πολύ η κρέμα και να χάσει την κρεμώδη υφή της.

  • Για μια επιπλέον πινελιά γεύσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο εκχύλισμα αμυγδάλου ή λικέρ Amaretto στην επικάλυψη κερασιού κατά το μαγείρεμα.

  • Σερβίρετε την κρέμα Cherry Pelt Custard για την καλύτερη γεύση και υφή. Οι γεύσεις αναμειγνύονται όμορφα όταν το γλυκό έχει προλάβει να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (περίπου ένα φλιτζάνι) Cherry Pelt Custard:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
8g

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
25 g

Ασβέστιο
180 mg

Κάλιο
250 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το Cherry Pelt Custard είναι ένα οπτικά ελκυστικό επιδόρπιο που μπορεί να σερβιριστεί σε κομψά ατομικά γυάλινα σκεύη για να αναδείξει τις στρώσεις του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολ για επιδόρπιο ή ραμέκιν για το σερβίρισμα.

Για μια επιπλέον πινελιά παρουσίασης, γαρνίρετε κάθε μερίδα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας πάνω από τη στρώση κερασιού. Αυτό θα προσθέσει ένα ποπ χρώμα και ένα ευχάριστο άρωμα στο επιδόρπιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πασπαλίσετε το πάνω μέρος με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή να προσθέσετε μερικά τρίμματα σοκολάτας για ένα παρακμιακό στρίψιμο.

Για να ενισχύσετε την απόλαυση, μπορείτε να σερβίρετε την κρέμα Cherry Pelt Custard με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Το κρεμώδες συνοδευτικό συμπληρώνει υπέροχα τις γεύσεις της κρέμας και των κερασιών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε την κρέμα Cherry Pelt Custard, καλύψτε τα ποτήρια ή τα μπολ σερβιρίσματος σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τα σε αεροστεγή δοχεία. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες.

Είναι καλύτερο να κρατάτε ξεχωριστά την κρέμα και την επικάλυψη κερασιού εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε υπολείμματα. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν τις ατομικές τους υφές και γεύσεις. Όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, απλώς συναρμολογήστε ξανά τις στρώσεις πριν τις απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή της κρέμας με φλούδες κερασιού προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία από τα βασικά συστατικά της:

  • Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες μπορεί να προάγουν την υγεία της καρδιάς, να μειώσουν τη φλεγμονή και να υποστηρίξουν τον υγιή ύπνο.
  • Το γάλα παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και απαραίτητες βιταμίνες όπως βιταμίνη D και Β12, συμβάλλοντας στην υγεία των οστών και τη συνολική θρέψη.
  • Οι κρόκοι αυγών περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, D και E, καθώς και χολίνη, η οποία είναι σημαντική για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Το άμυλο καλαμποκιού δρα ως παχυντικός παράγοντας αλλά είναι χαμηλό σε θερμίδες και χωρίς γλουτένη.

Αν και αυτό το επιδόρπιο μπορείτε να το απολαύσετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι πάντα σκόπιμο να λαμβάνετε υπόψη τις ατομικές διατροφικές ανάγκες και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν έχετε συγκεκριμένες διατροφικές ανησυχίες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η κρέμα Cherry Pelt Custard, μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

  • Blackberry Delight Parfait: Ένα επιδόρπιο με στρώσεις με βατόμουρα, γιαούρτι και γκρανόλα για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων και υφών.
  • Τάρτα με κρέμα βατόμουρου: Μια κρεμώδης τάρτα γεμάτη κρέμα με φρέσκα βατόμουρα για μια έκρηξη φρουτώδους καλοσύνης.
  • Πουτίγκα λεμονιού βατόμουρου: Ένα δροσιστικό και πικάντικο επιδόρπιο με στρώματα πουτίγκας με λεμόνι και ζουμερά βατόμουρα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στους συνδυασμούς γεύσεων και η προσοχή στη λεπτομέρεια έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία αυτής της κρέμας με φλούδες κερασιού. Συνδυάζοντας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button