Εύκολες συνταγές

Συνταγή με αμύγδαλο με σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι

Συνταγή με αμύγδαλο με σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γεύση σας με τον τέλειο συνδυασμό γλυκών και αλμυρών γεύσεων σε αυτή την απολαυστική συνταγή με αμύγδαλο με σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι. Αυτή η παραδεισένια απόλαυση συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή της σοκολάτας, το τραγανό αμύγδαλο και ένα πασπάλισμα θαλασσινού αλατιού για μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία. Είτε είστε λάτρης της σοκολάτας είτε απλώς απολαμβάνετε ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικό
Ποσότητα

Ημίγλυκη σοκολάτα
200 g

Ψητά αμύγδαλα
1 φλιτζάνι

Νιφάδες θαλασσινού αλατιού
1 κουταλιά της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το αριστούργημα, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Διπλός λέβητας ή μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα
– Μαχαίρι για τον τεμαχισμό αμυγδάλων
– Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αυτό θα αποτρέψει το να κολλήσει η σοκολάτα.
2. Κόβουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Αφήστε τα στην άκρη για μελλοντική χρήση.
3. Λιώστε την ημίγλυκη σοκολάτα χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα ή μπολ κατάλληλο για μικροκυμάτων. Εάν χρησιμοποιείτε διπλό λέβητα, γεμίστε την κάτω κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά. Βάζουμε τη σοκολάτα στην πάνω κατσαρόλα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως. Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνετε τη σοκολάτα σε μικρά διαστήματα, ανακατεύετε μετά από κάθε διάστημα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
4. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι τα αμύγδαλα έχουν ομοιόμορφη επικάλυψη με σοκολάτα.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σοκολάτας-αμύγδαλου στο έτοιμο ταψί. Απλώστε το σε μια λεπτή στρώση χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
6. Πασπαλίστε νιφάδες θαλασσινού αλατιού πάνω από το μείγμα σοκολάτας-αμύγδαλου. Το θαλασσινό αλάτι προσθέτει μια απολαυστική αντίθεση στη γλυκύτητα της σοκολάτας.
7. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και εντελώς. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για πιο γρήγορη ψυχή, αλλά φροντίστε να μην αφήσετε για πολλή ώρα γιατί η σοκολάτα μπορεί να γίνει πολύ σκληρή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με αμύγδαλο με σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον τεμαχισμό των αμυγδάλων, το λιώσιμο της σοκολάτας, την ανάμειξη των συστατικών και το άπλωμα του μείγματος στο ταψί. Ο χρόνος ψυχής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη θερμοκρασία της κουζίνας σας ή εάν πρέπει να βάλετε στο ψυγείο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί χρησιμοποιώντας ημίγλυκη σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά αντί για κανονική ημίγλυκη σοκολάτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για vegans. Επιπλέον, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα είναι φυσικά φιλικά προς τα vegan, επομένως δεν απαιτούνται αλλαγές για αυτό το συστατικό.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε ημίγλυκη σοκολάτα υψηλής ποιότητας για την καλύτερη γεύση και υφή.
– Προσέξτε να μην υπερθερμάνετε τη σοκολάτα όσο λιώνει για να μην καεί ή κολλήσει.
– Ανακατεύετε συχνά τη σοκολάτα για να λιώσετε ομοιόμορφα και να αποφύγετε τα καυτά σημεία.
– Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας άλλα συστατικά, όπως αποξηραμένα φρούτα, νιφάδες καρύδας ή πασχίζουμε με κανέλα για πρόσθετες γευστικές παραλλαγές.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους καρπών εάν προτιμάτε εναλλακτικές λύσεις αντί των αμυγδάλων, όπως καρύδια ή πεκάν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Υδατάνθρακες
20 g

Ζάχαρη
13g

Πρωτεΐνη
4g

Νάτριο
180 mg

Ίνα
3g

Ασβέστιο
40 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το αμύγδαλο σοκολάτας με θαλασσινό αλάτι σε κομψά μπολ για επιδόρπιο ή σε μια διακοσμητική πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με επιπλέον νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή να το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο για μια αισθητική πινελιά. Συνδυάστε αυτήν την απολαυστική απόλαυση με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για να προσθέσετε επιπλέον κρεμώδη υφή και αποχρωματισμό. Για ένα τραγανό αντίθετο, μπορείτε να σερβίρετε με βουτυράτα μπισκότα κουλουρακιών ή τραγανά μπισκότα. Αυτό το επιδόρπιο είναι μια τέλεια επιλογή για ειδικές περιστάσεις, βραδινά πάρτι ή απλώς ως μια απολαυστική απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του αμύγδαλου σοκολάτας με θαλασσινό αλάτι, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε την έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως ή υπερβολική ζέστη, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τη σοκολάτα να λιώσει ή να χάσει την υφή της. Όταν αποθηκευτεί σωστά, αυτή η απολαυστική λιχουδιά μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, προειδοποιήστε – είναι τόσο ακαταμάχητα νόστιμο που μπορεί να μην κρατήσει τόσο πολύ!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

– Η ημίγλυκη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.
– Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Παρέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο.
– Το θαλασσινό αλάτι, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να συμβάλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και να υποστηρίξει τη σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών.

Παρόμοιες συνταγές

Για άλλες απολαυστικές λιχουδιές σοκολάτας, μπορείτε να κάνετε αυτές τις συνταγές:
– Μαύρη σοκολάτα τρούφες βατόμουρου
– Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας
– Κουλουράκια σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή με αμύγδαλο με σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι είναι εμπνευσμένη από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα του διασήμου σεφ ζαχαροπλαστείου Pierre Hermé. Γνωστός για τους καινοτόμους του συνδυασμούς και τη μαεστρία στη σοκολάτα, οι δημιουργίες του Chef Hermé έχουν συναρπάσει τους γευστικούς σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωσή του στα ποιοτικά συστατικά και την εξαιρετική δεξιοτεχνία χρησιμοποιείται ως έμπνευση για τη δημιουργία απολαυστικών γλυκών που δελεάζουν τις αίθουσες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button