Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα πεταλούδας με μελάσα

Συνταγή για μπισκότα πεταλούδας με μελάσα

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα υπέροχα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. απαλή και λαστιχωτή υφή με πλούσια γεύση μελάσας που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερο. Αυτά τα μπισκότα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και διασκεδαστικά για να τα φτιάξετε, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά πρόθυμα να βοηθήσουν στην κουζίνα. Το σχήμα πεταλούδας προσθέτει μια ιδιότροπη πινελιά, καθιστώντας μια εξαιρετική επιλογή για πάρτι τσαγιού ή παιδικά γενέθλια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτήν την συνταγή!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Βούτυρο, μαλακωμένο

1 1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 φλιτζάνι
Μελάσα

1
Αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 3/4 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

Επιπλέον κρυσταλλική ζάχαρη για έλαση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα, θα γίνουν τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Φύλλα ψησίματος
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Κλάστης
  • Κόφτης μπισκότων σε σχήμα πεταλούδας
  • Σχάρα ψύξης

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, καθώς προχωρήσουμε στα βήματα προετοιμασίας.

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. 🧈💕

Βήμα 2:

Προσθέστε τη μελάσα, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 🥚🌸

Βήμα 3:

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την αλεσμένη κανέλα.

Βήμα 4:

Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ενσωματώσετε το υπόλοιπο αλεύρι. 🥄💫

Βήμα 5:

Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει. Αυτό θα διευκολύνει το σχήμα των μπισκότων αργότερα. ⏰❄️

Βήμα 6:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε τα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.

Βήμα 7:

Βγάζετε την παγωμένη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε μικρότερες μερίδες. Ανοίξτε μια μερίδα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Στοχεύστε σε πάχος περίπου 1/4 ίντσας. ✨🍪

Βήμα 8:

Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μπισκότων σε σχήμα πεταλούδας για να κόψετε σχήματα από τη ζύμη που τυλίγεται. Μεταφέρετε τα κομμένα μπισκότα στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Βήμα 9:

Πασπαλίστε κάθε μπισκότο με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για επιπλέον γλυκύτητα και λάμψη. ✨🌟

Βήμα 10:

Ψήνετε τα μπισκότα στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες τους. Παρακολουθήστε τα προσεκτικά για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο. 🌡️🍪

Βήμα 11:

Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τώρα, τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα είναι έτοιμα για απόλαυση!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ψύξης. Αυτή η συνταγή κάνει περίπου 24 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος του κουπατ και το πάχος της ζύμης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο έχει μαλακώσει αλλά δεν έχει λιώσει. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη της επιθυμητής υφής για τα cookies.
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ανοιχτή είτε σκούρα μελάσα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η μαύρη μελάσα θα δώσει στα μπισκότα πιο πλούσια γεύση.
– Αν δεν έχετε κουπατ σε σχήμα πεταλούδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα διασκεδαστικά σχήματα όπως λουλούδια ή καρδιές.
– Το πασπάλισμα κρυσταλλικής ζάχαρης πάνω από τα μπισκότα πριν το ψήσιμο προσθέτει μια απολαυστική τραγανή γεύση και επιπλέον γλυκύτητα. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσετε χρωματιστή ζάχαρη για μια εορταστική πινελιά.

  • Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος, καθώς τα μπισκότα μπορούν γρήγορα να γίνουν πολύ χρυσά σε υπερβολικά ροδισμένα. Είναι καλύτερα να τα ψήσετε λίγο λίγο παρά να τα παραψήσετε, καθώς θα συνεχίσουν να σφίγγουν καθώς κρυώνουν.

  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα σας, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο ή με βασιλικό γλάσο αν θέλετε. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα για να ζωντανέψετε τα μπισκότα των πεταλούδων σας και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να εκτιναχθεί στα ύψη!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
7g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
21g

Διαιτητικές ίνες
0g

Σάκχαρα
11g

Πρωτεΐνη
1g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις ποσότητες που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα είναι ιδανικά για πάρτι τσαγιού, γενέθλια ή απλώς ως γλυκιά απόλαυση με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορείτε να σερβίρετε σε μια διακοσμητική πιατέλα ή να τακτοποιήσετε σε κουτί με θέμα την πεταλούδα για δώρο.

Οι εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα μπισκότα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για να βελτιώσετε την απολαυστική εμπειρία. Ταιριάζουν επίσης με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για ένα επιπλέον ιδιαίτερο επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα φρέσκα και νόστιμα, να αποθηκεύσετε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν μαλακά και λαστιχωτά για έως και 1 εβδομάδα.

Εάν θέλετε να τα πέρα ​​από αυτό, μπορείτε να παγώσετε τα cookies για έως και 3 μήνες. Απλώς φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο ή σε σακούλα με φερμουάρ, χωρίζοντας τα στρώματα με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα όχι μόνο έχουν γεύση αλλά προσφέρουν και ειδικά για την υγεία:

  • Η μελάσα περιέχει περιέχει μετάλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές εργασίες και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

  • Η μέση κατανάλωση βουτύρου μπορεί να προσφέρει βιταμίνες Α, Ε και Κ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε το βούτυρο με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά.

  • Η κανέλα που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή παρέχει αντιοξειδωτικά έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αν και αυτά τα μπισκότα πρέπει να απολαμβάνετε ως περιστασιακή απόλαυση, περιέχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα, ίσως σας αρέσουν και οι παρακάτω συνταγές:

  • Μπισκότα με μελόψωμο: Τα πικάντικα και μυρωδάτα μπισκότα με μελόψωμο είναι κλασικά αγαπημένα κατά την περίοδο των γιορτών.

  • Μπισκότα Snickerdoodle: Επικαλυμμένα με κανέλα-ζάχαρη, τα snickerdoodles είναι μαλακές και μαστιχώδεις λιχουδιές που συνδυάζονται τέλεια με ένα ποτήρι γάλα.

  • Σοκολατένια μπισκότα: Τα πιο ευχάριστα μπισκότα σοκολάτας είναι αγαπημένα σε όλες τις ηλικίες. Προσθέστε μερικά επιπλέον κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς για μια απολαυστική ανατροπή.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της διάσημης ζαχαροπλαστικής Julia Child και την αγάπη για τις παραδοσιακές τεχνικές ψησίματος. Αντλώντας έμπνευση από την αφοσίωσή της στο να προσφέρει χαρά μέσω του φαγητού, γεννήθηκαν αυτά τα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα.

Θυμηθείτε, η μαγειρική είναι τέχνη και μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με γεύσεις και σχήματα για να φτιάξετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες. Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, πιάστε τα εργαλεία ψησίματος και αφήστε το γαστρονομικό σας ταξίδι να πετάξετε με αυτά τα απίθανα μπισκότα πεταλούδας με μελάσα! 🦋🍪

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button