Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ωμό cheesecake

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην κρεμώδη, λαχταριστή απόλαυση ενός ωμού Cheesecake! Αυτό το εκλεκτό επιδόρπιο προσφέρει μια πιο υγιεινή αλλαγή στην παραδοσιακή συνταγή cheesecake, καθώς παρασκευάζεται χωρίς ψήσιμο και δεν περιέχει ραφιναρισμένα σάκχαρα ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Η κρούστα είναι φτιαγμένη από ένα μείγμα ξηρών καρπών και χουρμάδων, παρέχοντας ένα απολαυστικό τραγανό και φυσική γλυκύτητα για να συμπληρώσει τη βελούδινη απαλότητα της γέμισης. Κάθε παραδεισένια φέτα ξεσπάει με τις ζωντανές γεύσεις των κάσιων, του χυμού λεμονιού, του λαδιού καρύδας και του καθαρού εκχυλίσματος βανίλια. Είτε ακολουθείτε έναν βίγκαν τρόπο ζωής είτε απλά λατρεύετε την τέρψη χωρίς ενοχές, αυτό το ωμό Cheesecake είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκά και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την κρούστα
Για τη γέμιση

– Αμύγδαλα
– Κάσιους

– Καρύδια
– Χυμός λεμονιού

– Ημερομηνίες
– Λάδι καρύδας

– Τριμμένη καρύδα
– Σιρόπι σφενδάμου

– Αλάτι
– Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το απολαυστικό ωμό Cheesecake, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία:
– Επεξεργαστής τροφίμων
– Springform pan
– Σπάτουλα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μπλέντερ
– Ψυγείο

Τώρα ας μαζέψουμε τα υλικά:

  • Για την κρούστα: αμύγδαλα, καρύδια, χουρμάδες, τριμμένη καρύδα και μια πρέζα αλάτι.
  • Για τη γέμιση: κάσιους, χυμός λεμονιού, λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε μουλιάζοντας τα κάσιους σε νερό για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 4 ώρες. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει μια κρεμώδη υφή για τη γέμιση.
2. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρούστα συνδυάζοντας αμύγδαλα, καρύδια, χουρμάδες, τριμμένη καρύδα και μια πρέζα αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύθρυπτη συνοχή.
3. Μεταφέρετε το μείγμα της κρούστας σε ένα ταψί με ελατήριο και πιέστε το σταθερά χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή τα δάχτυλά σας. Βεβαιωθείτε ότι η στρώση είναι ομοιόμορφη κατά το μήκος του πάτου του ταψιού.
4. Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα κάσιους και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το λιωμένο λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μεταξένιο λειο, ξυνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται.
5. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την κρούστα στο ταψί με ελατήριο, απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
6. Το ψυγείο το cheesecake στο ψυγείο και αφήστε το να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες όλη τη νύχτα.
7. Μόλις κρυώσει πλήρως και σφίξει, αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί με ελατήριο, αφήνοντας πίσω την τέλεια κυκλική ομορφιά του Raw Cheesecake σας.
8. Διακοσμήστε το επάνω μέρος με φρέσκα μούρα, ένα πασπάλισμα τριμμένη καρύδα ή λίγο σιρόπι σφενδάμου για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.
9. Κόψτε και σερβίρετε κάθε θεϊκό κομμάτι με χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι έχετε δημιουργήσει μια λιχουδιά χωρίς ενοχές που θα εντυπωσιάσει και θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας καλούς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του ακατέργαστου Cheesecake απαιτεί λίγη υπομονή, καθώς απαιτούνται πολλά βήματα. Το μούλιασμα των κάσιων διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα, ενώ η κρούστα μπορεί να ετοιμαστεί σε περίπου 15 λεπτά. Το να ανακατέψετε τη γέμιση και να την αφήσετε να παγώσει στο ψυγείο θα χρειαστούν άλλες 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Επομένως, θα πρέπει να προγραμματίσετε έναν συνολικό χρόνο προετοιμασίας περίπου 5-6 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του εμποτισμού και της ψυχής.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan, αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη ως έχει! Τα συστατικά που αναφέρονται είναι φυτικής προέλευσης και δεν περιλαμβάνονται γαλακτοκομικά προϊόντα. Απολαύστε αυτό το απολαυστικό Ωμό Cheesecake χωρίς καμία τροποποίηση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι οι κάσιοι έχουν εμποτιστεί επαρκώς για να έχετε μια λεία και κρεμώδη υφή για τη γέμιση.
– Χρησιμοποιήστε χουρμάδες χωρίς κουκούτσι για την κρούστα για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις κατά την ανάμειξη.
– Πιέστε σταθερά το μείγμα της κρούστας στο ταψί με ελατήριο για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για το cheesecake.
– Ανακατέψτε τη γέμιση μέχρι να γίνει μεταξένια λεία, κάνοντας διαλείμματα για να ξύσετε τα πλαϊνά του μπλέντερ αν χρειάζεται.
– Δεν επιτρέπεται χρόνος για να κρυώσει το cheesecake και να μπει στο ψυγείο. Συνιστάται η διανυκτέρευση για καλύτερα αποτελέσματα.
– Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση προσθέτοντας μια γαρνιτούρα από φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας ή μια σκόνη κακάο πάνω από το cheesecake. Μπορείτε επίσης να περιγράψετε λιωμένη σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλα για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για κάθε μερίδα αυτού του ωμού Cheesecake:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
6g

Παχιά
18g

Υδατάνθρακες
19 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
12g

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτό το Raw Cheesecake είναι ένα εκπληκτικό επιδόρπιο που αξίζει να παρουσιαστεί με κομψότητα. Σερβίρετε κάθε φέτα σε ένα όμορφο πιάτο γλυκού, γαρνιρισμένο με φρέσκα μούρα, φύλλα μέντας ή βρώσιμα λουλούδια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί καρύδας ή μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη στο πλάι για περισσότερη γλυκύτητα.

Αν προτιμάτε κάποιες επιπλέον υφές και γεύσεις, μπορείτε να σερβίρετε το cheesecake με μια πλευρά κομπόστα φρούτων, όπως βατόμουρο ή φράουλα, που θα συμπληρώσετε τέλεια τον κρεμώδη πλούτο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσφέρετε μια μικρή μεζούρα παγωτό βανίλια χωρίς γαλακτοκομικά ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για μια παρακμιακή ανανέωση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε αυτό το Ακατέργαστο Cheesecake, καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε το σε αεροστεγές δοχείο. Θα πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο και να καταναλώνεται εντός 4-5 ημερών για βέλτιστη φρεσκάδα. Εάν βρίσκεστε με υπολείμματα, σκεφτείτε να καταψύξετε μεμονωμένες φέτες τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένες σε σακούλες κατάψυξης. Μπορείτε να κάνετε τις κατεψυγμένες φέτες έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τα σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το Raw Cheesecake περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολλά για την υγεία. Τα κάσιους, το αστέρι της γέμισης, είναι πλούσια σε υγιή λίπη, πρωτεΐνες και μετάλλα όπως ο χαλκός και το μαγνήσιο. Προάγουν την υγεία της καρδιάς και υποστηρίζουν τη δύναμη των οστών. Το λάδι καρύδας παρέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας (MCTs), γνωστά για την ενίσχυση της ενέργειας και τη βοήθεια στη διαχείριση βάρους. Οι χουρμάδες προσφέρουν φυσική γλυκύτητα μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μετάλλα.

Επιπλέον, αυτή η συνταγή αποφεύγει τα ραφιναρισμένα σάκχαρα, καθιστώντας την πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά cheesecakes. Χάρτης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button